Úspěšná výstava Michaela Rittsteina se chýlí ke konci. Poslední šance vidět zdarma jeho díla je v neděli 14. července

Pohled do výstavy. Zdroj: Viktorie Kosejková, Adolf Loos Apartment and GalleryPohled do výstavy. Zdroj: Viktorie Kosejková, Adolf Loos Apartment and Gallery
Pohled do výstavy. Zdroj: Viktorie Kosejková, Adolf Loos Apartment and GalleryPohled do výstavy. Zdroj: Viktorie Kosejková, Adolf Loos Apartment and Gallery
Pohled do výstavy. Zdroj: Adolf Loos Apartment and GalleryPohled do výstavy. Zdroj: Adolf Loos Apartment and Gallery

Výstava Michaela Rittsteina „Pecka do zdi“ láká mnoho návštěvníků, zájem vrcholil hned první den, kdy vernisáž navštívily stovky lidí. Výstava probíhá již pouze do 14.7.

Výstava renomovaného českého malíře Michaela Rittsteina v galerii Adolf Loos Apartment and Gallery v budově Expo 58 slaví úspěch. Od svého zahájení 31. května přilákala výstava Pecka do zdi nespočet návštěvníků a získala velký ohlas nejen mezi veřejností, ale i mezi sběrateli umění. Díla Michaela Rittsteina, známého pro svůj provokativní a živý styl, oslovila natolik, že se prodala naprostá většina vystavovaných děl.

Michael Rittstein je jedním z nejuznávanějších současných českých malířů a jeho osobitý styl, který balancuje na hraně mezi kýčovitostí a vrcholným uměleckým projevem, přitahuje pozornost nejen v Česku, ale i v zahraničí. Jeho díla, inspirovaná dynamikou společnosti a intimními vztahy mezi lidmi, jsou charakteristická pestrou škálou akrylových barev a groteskními motivy.

Pecka do zdi v pavilonu Expo 58 má pro Rittsteina i osobní význam, neboť v blízkosti tohoto místa strávil své dětství. Nostalgické vzpomínky na rodinné návštěvy pavilonu dávají této výstavě zvláštní symbolický nádech.

Neděle 14. července je posledním dnem, kdy návštěvníci mohou shlédnout a projevit zájem o díla Michaela Rittsteina. Otevřeno je od 10 do 18 hodin. Nenechte si ujít tuto jedinečnou příležitost ocenit krásu a jedinečnost jeho tvorby v jedinečném prostředí letenského pavilonu Expo 58. Vstup zdarma.

Autor: 
Viktorie Kosejková - 13.7.2024